Συχνές Ερωτήσεις

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει κανείς ερωτήσεις πριν συμφωνήσει να κάνει κάποια αλλαγή ή επέμβαση στα δόντια του. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο συνχές ερωτήσεις που λαμβάνω, καθώς και απλές κατανοητές απαντήσεις σε αυτές.

Τι ακριβώς είναι απονεύρωση;

Τα δόντια περιέχουν νεύρα, αγγεία, οστό, και είναι ζωντανά κομμάτια του σώματός μας. Όταν υποστεί ένα δόντι κάποια ζημιά ή μόλυνση, τότε ερεθίζεται το νεύρο και νιώθουμε πόνο στο δόντι και πολλές φορές στο πρόσωπο. Οπότε κάνουμε απονεύρωση με σκοπό να αφαιρέσουμε τη φλεγμονή, να αδρανοποιήσουμε τα νεύρα για να μην μας πονάει, και να στεγανοποιήσουμε το δόντι για να μην έχουμε πρόβλημα στο μέλλον.

Πόση ώρα διαρκεί;

Κάθε περισταστικό είναι διαφορετικό και δεν μπορεί να σας πει κανείς πριν δει το ή τα δόντια σας από κοντά τι ακριβώς πρέπει να γίνει, αλλά απλά σαν στατιστικό παράδειγμα, το 90% των απονευρώσεων διαρκούν περί τα 30 λεπτά ανα επίσκεψη. Σε πιο δύσκολα περιστατικά το μέγιστο που διαρκεί είναι 1 ώρα ανα επίσκεψη.

Σε πόσες επισκέψεις γίνεται η απονεύρωση;

Όπως και στην ερώτηση για τη διάρκεια, πάλι ο αριθμός επισκέψεων εξαρτάται από την περίπτωση. Σε πολλούς ασθενείς το σώμα αντιδρά θετικά απευθείας και δεν υπάρχει καμία επιπλοκή. Σε άλλους χρειάζεται να επανεξεταστεί ένα δόντι πάνω από 2 φορές. Σαν στατιστικό μέσο όρο, οι περισσότερες περιπτώσεις απονευρώσεων ολοκληρώνονται σε 2 επισκέψεις με απόσταση μιας εβδομάδας μεξαξύ τους.

Τι κάνω αφου ολοκληρωθεί η απονεύρωση;

Και εδώ κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά στις περισσοτερες περιπτώσεις, έρχεστε σε επαφή με τον οδοντίατρό σας με σκοπό να σας κάνει το τελικό κλείσιμο του δοντιού όπως λέμε, με κάποιο σφράγισμα ή ότι άλλο θα σας συμβουλέψει.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος καθορίζεται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά καθώς κάθε οργανισμός και κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό. Δεν μπορεί να καθοριστεί εξ’ αρχής, οπότε θα ενημερωθείτε για το κόστος αφού σας δω από κοντά.

Χρειάζεται να βγάλουμε το δόντι;

Στις περίσσοτερες περιπτώσεις οι ασθενείς έρχονται μόλις νιώσουν τον πρώτο πόνο και άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε πιθανότητα να πρέπει να αφαιρεθεί ένα δόντι. Για αυτό αν νιώθετε κάποια ενόχληση, επικοινωνείστε άμεσα μαζί μου.

Χρειάζεται να βάλω θήκη ή γέφυρα μετά;

Κάθε οδοντοστοιχία είναι διαφορετική και άρα θα σας συμβουλέψει ο οδοντίατρός σας ποιά είναι η καταλληλότερη λύση. Σε πολλές περιπτώσεις ένα από σφράγισμα αρκεί.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close